Luktlöshet och renhet är viktiga förutsättningar för välbefinnande i vardagen. Hygio-skåpet har många användningsområden. Hygio-skåpet utvecklades ursprungligen för att förbättra hygiennivån på arbetsplatser, eftersom man kunde hygienisera arbetskläderna när det inte fanns någon synlig smuts på dem. Vår kundbas inom brand-, räddnings- och säkerhetsbranschen har expanderat till att även omfatta hälso- och sjukvårdsbranschen samt företag inom textil- och idrottsbranschen. I dag har våra skåp tusentals nöjda användare inom olika områden.

Hälso- och sjukvård

Läs mer »

Räddningsväsendet

Läs mer »

Akutvården

Läs mer »

Säkerhetsbranschen

Läs mer »

Textilvård

Läs mer »

Idrott och välbefinnande

Läs mer »

Småbarnspedagogik

Läs mer »

Omsorgsbranschen

Läs mer »

Industrin

Läs mer »

Varför lönar sig hygienisering?

En normal vattentvätt i 40–60 °C avlägsnar inte mikrober från textiler eller föremål. Forskning visar att upp till 85 % av mikroberna finns kvar i kläder och föremål efter en tvätt i 40 grader. Hygienisering lönar sig, eftersom den:

  • är skonsam mot textiler och förlänger deras livslängd (konstant tvätt i höga temperaturer eller med starka tvättmedel sliter väldigt på textiler)
  • minskar arbetsbördan eftersom alla kan använda Hygio-skåpet själva, och man behöver till exempel inte ta isär föremålen som ska hygieniseras
  • hjälper till att hantera hälsorisker
  • ökar arbetskomforten
  • det är enkelt att ta skåpet i bruk
  • hygienisering förbrukar inte kemikalier eller vatten

 

Hygios många tillämpningsområden

Hygio-skåpet är särskilt användbart för operatörer vars arbetsuppgifter kräver en god hygiennivå. I Hygio desinfektionsskåp kan man, förutom textiler, även rengöra föremål som är svåra att desinficera eller fräscha upp och som inte tål tvätt i höga temperaturer. Förutom kläder och accessoarer, tillhör t.ex. skor, hjälmar, olika skyddskläder, sportutrustningar och leksaker även denna grupp.

Förutom den egna arbetsplatsen kan man även erbjuda hygienisering som en tjänst till kunder. På så sätt kan även konsumentkunder dra nytta av fördelarna med hygienisering och samtidigt kan företaget profilera sig som ett omtänksamt och miljöansvarigt företag. Du hittar en lista över företag som för närvarande tillhandahåller hygieniseringstjänster i avsnittet Tjänsteleverantörer.

 

Hygio ökar arbetskomforten

Olika lukter och mikrober är vanliga på många arbetsplatser. Att bli av med dem kommer att öka arbetskomforten och -säkerheten avsevärt. Även trivseln på arbetsplatsen ökar när kläder och föremål luktar fräscht och rent. Lukter och smuts skapar en obehaglig upplevelse och kan i värsta fall utgöra ett hot mot hälsan. Med Hygio-produkter kan du enkelt och effektivt utveckla säkerheten och komforten i arbets- och fritidsmiljöer. På lång sikt ger Hygio-skåpet även kostnadsbesparingar när kläder och föremål håller längre och det är säkert att befinna sig i utrymmen.

Hygios användningsområden varierar beroende på bransch. Våra produkter är utformade utifrån olika branschers krav, så det lönar sig att bekanta sig med produktens funktioner och be oss om hjälp för att välja rätt Hygio-produkt.