Vill du desinficera kläder eller föremål, men saknar ett Hygio-skåp? Hygio tjänsteleverantörer är våra kunder som erbjuder en tillförlitlig hygieniseringstjänst till konsumentkunder. På den här listan hittar du företag nära dig som tillhandahåller hygieniseringstjänster. Spara adressen och börja hygienisera!

FÖRETAG SOM TILLHANDAHÅLLER HYGIENISERINGSTJÄNSTER

Kostymuthyrningsföretag:
Luotsin Pukuvuokraamo, Tavastehus
Pukuvuokraamo Gasell GP, Helsingfors
Frakkipalvelu NAM, Helsingfors
Salon Turkisateljee, Salo

Tvättinrättningar:
MR Washingman, Helsingfors
Askolan Puhti, Askola

Fotvårdssalonger:
Jalkahoitola Jalka-Onni, Salo
Jalkahoitola Villa Varvas, Lahtis

Övrigt:
Hanhivaara (sportcenter), Salo
Kiekkobussi, Tammerfors
Hylje Wear, Nådendal

VARFÖR LÖNAR SIG HYGIENISERING?

En normal vattentvätt i 40–60 °C avlägsnar inte mikrober från textiler eller föremål. Forskning visar att upp till 85 % av mikroberna finns kvar i kläder och föremål efter en tvätt i 40 grader. Det är svårt att få till en tillräckligt bra rengöring om kläder och övriga utrustningar inte tål tvätt i höga temperaturer eller användning av desinfektionsmedel.

Hygio desinfektionsskåp fräschar upp och desinficerar exempelvis sportkläder och utrustningar enkelt, snabbt och effektivt. Behandla sportkläder i Hygio med entimmesprogrammet efter normal tvätt och de blir som nya igen! Efter programmet är föremålen redo att användas omedelbart.

HUR MYCKET KOSTAR HYGIENISERING?

Tjänsteleverantörerna bestämmer själva priset på hygienisering och tillhörande tjänster.

Hygio-palveluntuottajat Hanhivaara

VAD KAN MAN HYGIENISERA?

Kom ihåg att Hygio-behandling inte avlägsnar synlig smuts, utan största delen av de mikrober som finns kvar i kläder och föremål efter vattentvätt. Alla produkter som hygieniseras måste vara torra. Hygio-behandling lämpar sig inte för produkter som innehåller naturgummi. Skåpet är bäst lämpat för desinficering av följande föremål:

  • textiler som är svåra att tvätta med vatten: vinterjackor och -overaller, pälsar, läderkläder, såsom motorcykeldräkter, etc.
  • känsliga material: aftonklänningar, bröllopsklänningar, förklädnader, dekorationskuddar
  • föremål som inte tål vattentvätt eller höga temperaturer: leksaker, böcker, hantverksmaterial etc.
  • sport- och träningsredskap
  • hjälmar, skor, handskar
  • väskor
  • filtar, kuddar, väggryor

Vad bygger hygienisering på?

Desinficeringsmetoden grundar sig på ozon (O3) och dess oxidationsförmåga som förstör mikrober som ger upphov till exempelvis lukter. I Hygio-skåpet kan orsakerna till lukt förstöras och döljs inte. Ozon har en extra syreatom som det försöker bli av med genom att oxidera organiska beståndsdelarna runt den. Oxidation förstör därmed chanserna till överlevnad för mikrober.

Skåpet producerar ozon från luften inuti skåpet när programmet startar och omvandlar ozon tillbaka till syre i slutet av behandlingen. Det finns inget ozon kvar i skåpet som kommer ut i rumsluften när luckan öppnas. Hygio-skåpet är säkert att använda och helt lufttätt. Skåpets elektriska lås säkerställer att det inte kan öppnas under ozoniseringsprocessen.

Hygienisering ger inte upphov till rester i produkter. Inga kemikalier används vid behandling. Behandlingen förbrukar inte vatten eller ger upphov till avfall, utan är ett ekologiskt sätt att rengöra föremål.

Läs mer om Hygio-skåpens desinfektionsteknik >