Arbetsmiljön inom akutsjukvården är utmanande när det kommer till smittskydd. Hygio desinfektionsskåp förstör effektivt och säkert mikrober och PAH-föreningar och gör rengöringen enkel och snabb. Den egna arbetsutrustningen och vårdinstrumenten kan behandlas som sådana utan att de behöver tas isär. Efter rengöring är föremålen omedelbart redo att användas för nästa uppgift.

Be om mer information och begär en offert

Lämpar sig för akutvård:

Hygio a40 Medi

Hygio a40 Medi uvc

DESINFICERAR MIKROBER

Hygio desinfektionsskåps förmåga att förstöra mikrober har bevisat sig ligga i klassen 99,999 %. Hygio a40 Medi desinficerar även sporulerande mikrober och mögel som är svårare att förstöra med en enda programstart.

HYGIO TESTED

De material som används i Topper by Image Wears klädkollektion för akutvården har testats med Hygios desinficeringsbehandling. Vi rekommenderar att man rengör arbetskläder i Hygio istället för vattentvätt om det inte finns någon synlig smuts på kläderna. Behandlingen sparar på materialet och förlänger produkternas livslängd.

STÖRRE ARBETSSÄKERHET

Akutvårdare utsätts för farliga cancerframkallande PAH-föreningar under räddningsuppdrag. Lukten av sot, rök och bränslen kan finnas kvar i arbetskläder och tillbehör, vilket är en arbetssäkerhets- och hälsorisk för hela personalen. Behandling med Hygio har bevisats minska mängden cancerframkallande PAH-föreningar avsevärt.

På grund av akutvårdens stress och oförutsägbarhet är det en mycket utmanande arbetsmiljö med hög risk för smittspridning. På grund av de föränderliga förhållandena inom akutvården är det särskilt viktigt att säkerställa god hygien och instrumentsäkerhet, eftersom arbetskläder och -instrument är mer mottagliga för patogener och miljöföroreningar.

Med Hygio är det möjligt att hålla akutvårdens arbetskläder och instrument rena och säkerställa patienternas säkerhet i alla situationer. Det är enkelt att desinficera arbetskläder och instrument i Hygio och de behandlade föremålen kan användas omedelbart. Hygiennivån förblir hög när det är enkelt att utföra desinficering och den kan göras ofta.

Vi rekommenderar desinfektionsskåpet Hygio a40 Medi för akutvårdens desinfektionsbehov. Skåpets program lämpar sig för behandling av arbetskläder, skor, annan skyddsutrustning som skottfria västar och hjälmar samt vårdryggsäckar. Nya Hygio a40 Medi uvc är också ett bra val för akutvården. Det snabba UV-C-programmet lämpar sig för behandling av elektroniska utrustningar, såsom desinficering av bärbara datorer, tangentbord och telefoner samt elektroniska mätenheter som blodtrycksmätare. Dessutom kan skåpet desinficera andra små föremål med hårda ytor, som ID-kort, åtkomsttaggar, passerkort eller nycklar.

Fördelarna med Hygio i akutvården

 • förbättrar hygiennivån
 • minskar risken för smitta
 • avlägsnar obehagliga lukter
 • förbättrar patientnöjdheten
 • förbättrar patientsäkerheten
 • rengöringsprocessen påskyndas
 • skonsam hantering förlänger livslängden för textiler och instrument
 • alla kläder och instrument kan behandlas utan att de först tas isär
 • användningen av rengörings- och desinfektionskemikalier minskar
 • energiförbrukningen minskar
 • vattenförbrukningen minskar