Företaget Hygio grundades i Salo 2014, när vårt moderbolag Punta Oy funderade på vad nytt som man kunde lägga till klädskåp för personalkläder. Arbetsgruppen visste att det fanns områden där det är nödvändigt att upprätthålla en mycket hög hygiennivå. Idén om ett skåp där man kunde desinficera och fräscha upp arbetskläder utan synlig smuts föddes.

Man valde ozonisering som teknik, eftersom den är särskilt effektiv för att fräscha upp porösa material samtidigt som den avlägsnar virus, bakterier och andra patogener från dem. Hygio föddes. Redan från början deltog även de bästa finländska experterna från Statens teknologiska forskningscentral (VTT) och Åbo yrkeshögskola.

VI TROR PÅ DESSA SAKER:

Partnerskap som grundar sig på förtroende

Det är viktigt för oss att du kan lita på våra produkter i alla situationer. Vår underhållsservice säkerställer att våra kunders Hygio-skåp alltid är i toppskick och säkra att använda. Vi står alltid vid din sida när du har frågor om våra produkter.

Kvalitet, säkerhet & ansvar

Vi utvecklar ständigt våra produkter och tar gärna emot utvecklingsidéer. Finländsk design, produktion, försäljning och ledning spelar en nyckelroll för transparensen i vår verksamhet.

Öppen, lyssnande och respektfull interaktion

Du kan alltid kontakta oss. Vi lyssna gärna till användarupplevelser och vill bli ännu bättre. Smidig interaktion är en hjärtefråga för oss – både med kunder och internt.

Växande & lönsam verksamhet

Det är mer angeläget än någonsin att upprätthålla en hög hygien på arbets- och idrottsplatser. Vi vill skapa en bättre och renare framtid tillsammans.

Behovet av vattenfri desinficering var verkligt, eftersom tvätt av textiler i höga temperaturer med starka kemikalier sliter på tyget och förkortar därmed livscykeln för vardagskläder avsevärt. Textilavfall är å andra sidan ett ständigt ökande problem i världen. Dessutom står arbetsgivare inom brand- och räddningsbranschen samt social- och hälsosbranschen inför betydande kostnader vid inköp och underhåll av arbetskläder varje år. Vattenfri och kemikaliefri Hygio-behandling var en revolutionerande idé.

Enkla och säkra Hygio

Uppfräschning och desinficering av textiler och andra svårrengjorda verktyg på arbetsplatsen är ofta dyrt och tidskrävande. Man ville göra Hygio så enkelt och säkert att all personal själva kan använda skåpet. Det kompakta och tysta skåpet kan placeras i alla typer av varma och torra utrymmen och kräver endast vanlig elektrisk anslutning för att fungera. Alla kan lägga sina kläder och verktyg i skåpet, starta programmet och använda de rena produkterna direkt efter behandlingen. Företaget bestämde sig för att förverkliga idén.

Hygio kan även användas för desinficering och uppfräschning av utrustning

Inledningsvis användes skåpen av brand- och räddningsbranschen samt säkerhetsbranschen för att fräscha upp och avlägsna lukt från arbetskläder. Det ökade arbetskomforten och säkerheten avsevärt. Snart blev även hälso- och sjukvårdsbranschen övertygade om skåpens funktionalitet och desinficeringsförmåga. I dag används Hygio-skåp inom flera olika branscher och i hundratals olika företag.

Några av våra viktigaste kundsegment är specialistvård och hälso- och sjukvård, eftersom hygiennivån i branscherna hela tiden måste vara mycket hög och instrument och föremål alltid måste vara rena. Under årens lopp har Hygio-skåpet blivit ett viktigt arbetsverktyg för sjuksköterskor och sjukvårdsbiträden för att upprätthålla en hög hygiennivå och för att förbättra patient- och arbetssäkerheten. Även aktörer inom idrott och träning samt företag som tillhandahåller tvätt- och kostymuthyrningstjänster har upptäckt fördelarna med Hygio.

Finländskt företag och innovation

Hygio är ett finländskt företag. Alla våra produkter tillverkas av vårt moderbolag Punta Oy i Kisko, Salo. Därifrån transporteras de till kunder både i Finland och utomlands. Vårt kontor ligger på Salo IoT Campus.

Salo IoT Campus