Hygio-kaappien puhdistusmenetelmä perustuu otsoniin, joka on erittäin tehokas ja täysin kemikaaliton. Se on turvallinen ja ympäristöystävällinen tapa desinfioida erilaisia tekstiilejä, esineitä ja tavaroita. Hygio-kaapeissa käytettävä desinfiointiteknologia yhdistettynä laadukkaaseen kaappikokonaisuuteen on suomalaisen osaamisen taidonnäyte, josta todisteena meille on myönnetty Avainlippu-merkki.

avainlippu

Otsoni

Otsonimolekyyli (O3) muodostuu kolmesta happiatomista. Se voidaan tuottaa UV-valon tai sähköpurkauksen avulla. Otsonin desinfioiva vaikutus perustuu sen erittäin voimakkaaseen hapetuskykyyn. Otsoni pyrkii kiivaasti eroon ylimääräisestä happiatomistaan. Prosessin aikana myös epäpuhtaudet hapettuvat. Tämän ominaisuuden vuoksi otsoni desinfioi tehokkaasti mikrobit sekä poistaa hajuja. Kaasumainen otsoni on väriltään vaaleansinertävää ja sen haju muistuttaaa ukonilman jälkeistä tuoksua.

Hygio-kaappi tuottaa otsonia sähköpurkauksen avulla kaapin sisällä olevasta ilmasta. Ilma johdetaan kahden elektrodin väliin ja altistetaan sähköpurkauksille. Sähkövarauksen purkautuessa happea sisältävän kaasun läpi elektronit törmäävät happimolekyyleihin ja happimolekyyli hajoaa. Irronnut happi-ioni kiinnittyy happimolekyyliin ja näin muodostuu otsonimolekyyli.

 

Hygio Desinfiointiteknologia Otsoni

Tehokas desinfiointimenetelmä

Otsoni läpäisee kaasumaisessa muodossaan huokoiset materiaalit. Siksi se on erittäin hyvä desinfiointimenetelmä erilaisten tekstiilien desinfiointiin ja raikastukseen. Menetelmä ei kuitenkaan poista näkyvää likaa. Otsoni ei kykene tunkeutumaan selvien likatahrojen läpi. Niinpä näkyvä lika pitää poistaa tavaroista ennen Hygio-käsittelyä. Likaisiakin tavaroita voidaan raikastaa, mutta desinfiointia vastaavaa tulosta ei tällöin saavuteta.

Otsonimolekyyli on erittäin pysymätön ja hajoaa helposti takaisin hapeksi. Tästä syystä sitä ei pysty varastoimaan, vaan se pitää valmistaa suoraan käyttökohteessa. Hygio-kaapeissa otsonin muuttaminen takaisin hapeksi tehdään nopeutetusti ohjelman lopussa kaapin sisällä, jolloin otsonia ei tarvitse poistaa ilmastointikanaviin tai muualle ympäristöön eikä varoaikoja tarvita. Ohjelman loputtua otsoni on muutettu takaisin hapeksi ja käsitellyt tavarat ovat heti käyttövalmiita. Käsitellyissä tavaroissa on jälkihajuna mieto otsonin tuoksu. Tämä on normaalia ja vaaratonta.

Otsoni