Hygio-desinfiointikaappi tekee desinfioinnista pelastuslaitoksella helppoa, nopeaa ja tehokasta. Puhdas paloasema -mallin tavoitteena on vähentää palomiesten altistumisia palopelastustehtävissä erilaisilla toimintatavoilla. Hygiolla on merkittävä ratkaisu sammutusvarusteista vapautuvien PAH-yhdisteiden määrän vähentämiseen ja se on merkittävä osa pelastus- ja paloasemien varustehuollon prosessia. Varustehuolto itsessään on huomattava kokonaisaltistumiseen vaikuttava tekijä.

Kysy lisää ja pyydä tarjous

Pelastustoimeen suosittelemme:

Hygio a40 Medi

Poistaa tutkitusti PAH-yhdisteitä

Tutkimuksen mukaan sammutusvarusteiden käsittely Hygio a40 Medi -desinfiointikaapissa poistaa vaarallisia PAH-yhdisteitä merkittävästi perinteisiä pesumenetelmiä enemmän. Pesun ja Hygion yhdistelmällä poistetaan jopa 70 prosenttia varusteisiin jäävistä haitallisista syöpää aiheuttavista PAH-yhdisteistä. Suosituksemme sammutusvarusteille on pesu, kuivaus ja otsonointi.

Parantaa työturvallisuutta

Otsonoinnin avulla pelastajien työssään kokemia altistuksia voidaan vähentää merkittävästi. Suunnittelemme pelastuslaitoksenne kokonaistarpeen niin, että varustehuollon lisäksi otsonointi voidaan ulottaa pukuhuoneissa tapahtuvaan vaatteiden käsittelyyn.

Merkittävät kustannussäästöt

Hygion avulla saavutetaan merkittäviä kustannussäästöjä, kun muuten poistoon menevät tahriintuneet, mutta käyttökelpoiset varusteet voidaan palauttaa käyttöön. Varusteiden käyttöikää pystytään pidentämään ja tuotteiden elinkaarta kasvattamaan Hygion avulla.

Pelastustoimi asettaa työturvallisuudelle monenlaisia haasteita. Yksi palomiesten merkittävimmistä työturvallisuusriskeistä on altistuminen syöpää aiheuttaville vaarallisille aineille muita ammatteja huomattavasti enemmän. Syöpää aiheuttavilta PAH-yhdisteiltä suojautuminen vaatii palopaikalla oikeat suojavarusteet, ja lisäksi kaiken mahdollisen pesemistä sen jälkeen, kun tehtävä on suoritettu. Syöpäriskiä saadaan vähennettyä, kun kaluston ja varusteiden pesu suunnitellaan huolellisesti. Työvaatteisiin ja -välineisiin jää noen, savun ja polttoaineiden hajuja. Haitalliset yhdisteet vapautuvat niistä myös ympäristöön. Ylimääräiset altistuslähteet ovat työturvallisuus- ja terveysriski koko henkilöstölle.

Hygio-käsittely vähentää varusteista vapautuvien, syöpää aiheuttavien PAH-yhdisteiden määrää, ja vähentää merkittävästi palomiesten kokonaisaltistumista. Siksi Hygiolla on merkittävä rooli pelastuslaitosten varustehuollossa. Hygio-kaapit ovat käytössä lähes kaikilla Suomen pelastuslaitoksilla.

Suosittelemme pelastuslaitosten ja vapaapalokuntien käyttöön Hygio a40 Medi -desinfiointikaappia, sillä sen ohjelmat soveltuvat pelastusasujen, kenkien, kypärien ja hanskojen käsittelyyn.

Hygion hyödyt pelastustoimessa

  • PAH-yhdisteiden määrä vähenee
  • työturvallisuus paranee
  • varustehuollon puhdistusprosessi tehostuu
  • epämiellyttävät hajut poistuvat
  • energiankulutus vähenee
  • vedenkulutus vähenee