Hygio-yritys sai alkunsa Salossa vuonna 2014, kun emoyhtiössämme Punta Oy:ssa mietittiin, mitä uutta henkilöstön vaatteiden säilyttämiseen tarkoitettuihin pukukaappeihin voisi lisätä. Työryhmällä oli tiedossa alat, joilla toiminnan edellytyksenä on ehdottoman korkean hygieniatason ylläpitäminen. Syntyi idea kaapista, jossa voisi desinfioida ja raikastaa työvaatteet, joissa ei ole näkyvää likaa.

Teknologiaksi valikoitui otsonointi, joka raikastaa erityisen tehokkaasti huokoiset materiaalit ja poistaa niistä samalla virukset, bakteerit ja muut taudinaiheuttajat. Hygio oli syntynyt. Alusta pitäen kehityksessä olivat mukana myös suomalaiset huippuasiantuntijat Valtion tieteellisestä tutkimuskeskuksesta (VTT) ja Turun ammattikorkeakoulusta.

 

Näihin asioihin me uskomme:

Luottamukseen perustuva
kumppanuus

Meille on tärkeää, että voit luottaa tuotteisiimme kaikissa tilanteissa. Huoltopalvelumme takaa, että asiakkaidemme Hygio-kaapit ovat ajan tasalla ja turvallisia käyttää. Olemme rinnallasi aina, kun sinulla on tuotteisiimme liittyviä kysymyksiä.

Avoin, kuunteleva & kunnioittava vuorovaikutus

Meihin voi olla aina yhteydessä. Kuulemme mielellämme käyttäjäkokemuksia ja haluamme kehittyä vielä paremmiksi. Sujuva vuorovaikutus on meille sydämen asia – niin asiakkaiden kanssa kuin sisäisesti.

Laatu, turvallisuus &
vastuullisuus

Teemme jatkuvasti töitä kehittääksemme tuotteistamme entistä parempia, ja otamme mielellämme vastaan kehitysideoita. Suomalainen suunnittelu, tuotanto, myynti ja johto ovat avainasemassa toimintamme läpinäkyvyydessä.

Kasvava & kannattava
liiketoiminta

Korkean hygienian ylläpito työ- ja harrastuspaikoilla on ajankohtaisempaa kuin koskaan. Haluamme rakentaa yhdessä parempaa ja puhtaampaa tulevaisuutta.

Tarve vedettömään desinfiointiin oli todellinen, sillä tekstiilien pesu korkeissa lämpötiloissa voimakkailla kemikaaleilla kuluttaa kangasta ja lyhentää näin merkittävästi jokapäiväisessä käytössä olevan vaatteen elinkaarta. Tekstiilijäte taas on maailmassa yhä kasvava ongelma. Lisäksi työvaatteiden hankinnasta ja huollosta kertyy työnantajille palo- ja pelastus- sekä sosiaali- ja terveysaloilla melkoinen lasku vuosittain. Vedetön ja kemikaaliton Hygio-käsittely oli näin mullistava idea.

Helppo ja turvallinen Hygio

Tekstiilien ja muiden hankalasti puhdistettavien työvälineiden raikastaminen ja desinfiointi työpaikoilla on usein kallista ja aikaa vievää. Hygiosta haluttiin tehdä niin helppo ja turvallinen, että jokainen työntekijä voi ja osaa käyttää sitä itse. Pienikokoinen ja hiljainen kaappi voidaan sijoittaa mihin tahansa lämpimään ja kuivaan tilaan, eikä se vaadi toimiakseen kuin normaalin sähköliitännän. Kaappiin voi jokainen laittaa vaatteensa ja työvälineensä, käynnistää ohjelman ja ottaa puhtaat tuotteet käyttöön heti käsittelyn jälkeen. Yritys päätti tehdä ideasta totta.

Hygio toimii myös varusteiden desinfioinnissa ja raikastuksessa

Aluksi kaapit otettiin käyttöön palo- ja pelastus- sekä turvallisuusalalla työvaatteiden raikastukseen ja hajunpoistoon. Sillä saatiin lisättyä työmukavuutta ja työturvallisuutta huimasti. Pian kaappien toimivuus ja desinfiointikyky vakuutti myös terveydenhuoltoalan. Nykyään Hygio-kaappeja on käytössä useilla eri aloilla, sadoissa eri yrityksissä.

Yksi tärkeimmistä asiakassegmenteistämme on erikoissairaanhoito ja terveydenhoito, koska alalla hygieniatason pitää olla jatkuvasti hyvin korkea ja työvälineiden sekä tavaroiden aina puhtaita. Hygio-kaapista on tullut vuosien aikana sairaanhoitajien ja laitoshuoltajien tärkeä työväline korkean hygieniatason ylläpitämisessä sekä avain potilas- ja työturvallisuuden parantamisessa. Myös urheilun ja liikunnan toimijat sekä pesula- ja pukuvuokraamopalveluita tuottavat yritykset ovat huomanneet Hygion tuomat edut.

Suomalainen yritys ja innovaatio

Hygio on täysin suomalainen yritys. Kaikki tuotteemme valmistaa emoyhtiömme Punta Oy Salon Kiskossa. Sieltä ne kuljetetaan asiakkaille sekä Suomeen että ulkomaille. Toimistomme sijaitsee Salo IoT Campuksella.

Salo IoT Campus