Referenssit - Hygio eläinlääkärin työn tukena

Hygio eläinlääkärin työn tukena

Asiakas: Sammalon eläinklinikka

Sammalon eläinklinikka Hygio otsonointi

Eläinklinikoilla ja -sairaaloissa on ensisijaisen tärkeää kiinnittää huomiota mikrobien kasvun ja leviämisen kontrollointiin. Tarttuvien tautien välttäminen ja myös sairaalabakteerikantojen kurissapito on eläinten hoidon ammattilaisten vastuulla. Yleinen siisteys on lähtökohtana hygieniatason ylläpitämisessä. Pintojen ja tilojen puhtaanapidon lisäksi on huolehdittava, etteivät mikrobit pääse leviämään esineiden välityksellä. Autoklaavi hoitaa pienten instrumenttien ja taitosten steriloinnin, mutta kuinka voidaan desinfioida muut tarvikkeet ja varusteet, joita ei autoklaaviin voi laittaa?

Tavallinen vesipesu tuhoaa erittäin tehottomasti mikrobeja. Hygio desinfioi välineet ja vaatteet tavanomaisen pesun jälkeen. ”Otsonoinnin suuri etu on, että siinä voi käyttää materiaaleja, joita ei voi pestä muuten”, toteaa eläinlääkäri Jerina Wallius Sammalon eläinklinikalta, jolla on jatkuvassa käytössä kolme Hygio-otsonointikaappia. Hygion avulla klinikalla voidaan desinfioida esimerkiksi klinikan työntekijöiden omat vaatteet sekä työvaatteet, kengät, puhelimet, verenpainemittarit, kannettavat tietokoneet, pyyhkeet ja kaikki muu, mikä vain tarpeeksi väljästi Hygioon mahtuu.

Tarvikkeista kengät ja saappaat ovat kenties vaikeimpia desinfioida kauttaaltaan, mutta Hygion avulla sekin onnistuu. ”Eläinlääkäri saa olla varovainen, ettei itse levitä mitään tilalta toiselle”, Wallius painottaa. ”Vaikka tiloilla käytetään niiden omia suojavarusteita, sinne mennään omilla kengillä tautisulkuun asti. Mitä vähemmän viedään bakteereita, sen parempi.”

Näkyvästä liasta puhtaat tekstiilit voi hygioida suoraan ilman konepesua. Näin useaan kertaan käytettävät peitteet, alustat ja muut tekstiilit saavat huomattavasti pidemmän käyttöiän, kun kuluttavien pesujen määrä vähenee. Useat pesukerrat välttämällä säästyy myös aikaa. ”Otsonointi vähentää hoitajien työmäärää”, kertoo Wallius. Hygio vaatii käyttäjältään aktiivista käsittelyä vain parin napinpainalluksen ajan. Nopeakäyttöisyys helpottaa arkea ja jättää aikaa muulle työlle.

Hygio-otsonointikaappi on sähkölaskulle suopea sen tehonkulutuksen ollessa vain 80W. Käyttöönotto on helppoa eikä vaadi suuria toimenpiteitä. Hygio voidaan sijoittaa kuivissa sisätiloissa minne vain, mistä löytyy pistorasia. Hygion avulla aseptiseen työskentelyyn saadaan lisäporras, jolla voi olla suuri merkitys tautien leviämisen ja leikkaushaavojen infektoitumisen estämisessä.