Referenssit - Varhaiskasvatus

Hygio päiväkodin arjessa

Asiakas: Montessoripäiväkoti Aurinkoleijona

Montessoripäiväkoti Hygio otsonointi

Montessoripäiväkoti Aurinkoleijonan päiväkodinjohtaja Päivi Isopuro:

”Hygio on ollut meillä käytössä nyt tismalleen yhden vuoden. Hygioimme kaikenlaista: puisia montessoritehtäviä, leluja, roolivaatteita, peittoja, tyynyjä ja lyhyen aikaa käytettyjä varavaatteita, jotka eivät ole likaantuneet. Lähinnä siis sellaista tavaraa, jota pesu haittaisi.

Kaikki 17 työntekijäämme osaavat käyttää laitetta, onhan sitä todella helppo käyttää. Olemme alkaneet järjestelmällisesti pitämään listaa hygioitavista ja hygioiduista tavaroista. Hygioitavaa on niin paljon, että saamme kaiken tarvittavan käytyä läpi noin kuukauden kuluessa. Hygiota käytetään päivittäin ja ahkerasti.

Varsinkin vauvaryhmällä on runsaasti tarvetta laitteelle, vauvat kun laittavat tavaraa jatkuvasti suuhunsa. Normaalisti sitä kautta tauteja pääsisi helposti leviämään, nyt tavarat on helppo vain laittaa hygioon desinfioitumaan. Yksi vuosi on toki vielä lyhyt aika, mutta sellainen tuntuma on tullut, että esimerkiksi viime keväänä sairastumisia oli vähemmän aiempaan verrattuna.

Hygio aidosti helpottaa lelujen puhdistusurakkaa. Terveystarkastaja vaatii lelujen pesua todella usein, ja ilman Hygiota vaatimukset olisi melko mahdoton täyttää. Uskon, että sijoitus laitteeseen maksaa itsensä takaisin. Ehdottomasti suosittelen Hygiota kaikkiin päiväkoteihin.”