Miksi säännöllinen ja tehokas desinfiointi on tärkeää?

mittalaitteet

Viimeisen vuoden aikana olemme kyllästymiseen asti saaneet muistutuksia käsienpesusta, yskimishygieniasta ja turvaväleistä. Tuskin kukaan on voinut välttyä erilaisilta ohjeistuksilta ja suosituksilta. Tavallisille maallikoille ne tuntuvat joskus yliampuvilta. On kuitenkin hyvä muistaa, että monella alalla ja työpaikalla hyvästä hygieniasta huolehtiminen on osa vastuullista toimintaa, jolla varmistetaan esimerkiksi työpaikan ja asiakkaiden turvallisuus myös niinä aikoina, kun ei puhuta pandemioista.

Desinfioinnin haasteet

Erilaiset mikrobit ja taudinaiheuttajat eivät häviä pinnoilta pelkällä pyyhkäisyllä. Desinfiointiin tarvitaan siksi laadukkaita välineitä, aineita ja menetelmiä, jotka eivät ole aina ongelmattomia. Lisäksi tehokas desinfiointi vaatii usein huomattavan korkeita lämpötiloja, mikä asettaa haasteita erityisesti sellaisten tavaroiden desinfioinnille, jotka eivät näitä lämpötiloja tai vesipesuja kestä. Desinfioinnissa käytetyt kemikaalit taas voivat aiheuttaa haittoja ympäristölle ja niiden käyttäjille.

Desinfiointi osaksi säännöllistä toimintasuunnitelmaa

Säännöllinen desinfiointi on arkipäivää kaikilla sellaisilla työpaikoilla, joilla on paljon yhteiskäytössä olevia välineitä ja muita tavaroita, ja joilla infektioiden leviäminen on suuri riski toiminnan jatkumiselle. Jotta taudinaiheuttajat ja epäpuhtaudet eivät pääsisi vapaasti leviämään, kaikki jatkuvasti käytössä olevat esineet pitäisi desinfioida vähintään päivittäin, monella alalla aina käytön jälkeen. Siksi myös desinfioinnin olisi hyvä olla osa työpaikan säänöllistä toimintasuunnitelmaa. Kun työaika on rajallista ja auttavia käsiä tarvitaan moneen, arkea helpottaa, jos desinfiointi on tehty helpoksi ja tehokkaaksi.

Hygio tehostaa, helpottaa ja nopeuttaa desinfiointia

Hygio-desinfiointikaapit ovat ratkaisu yritysten ja viranomaistahojen jokapäiväisestä desinfiointitarpeesta huolehtimiseen. Kaapeissa voidaan desinfioida nopeasti ja tehokkaasti sekä tekstiilit että kovapintaiset esineet, joissa ei ole näkyvää likaa ja jotka eivät kestä vesipesua, korkeita lämpötiloja tai kemikaaleja. Hygiointi perustuu laitemallista riippuen otsoniin ja uvc-valoon. Kumpikaan menetelmistä ei hyödynnä kemikaaleja, joten desinfioinnista ei jää jäämiä ympäristöön tai kaapin käyttäjälle. Desinfiointi voidaan tehdä usein ja tavarat ovat aina heti käsittelyn jälkeen käyttövalmiita.

Hygio-kaappi on näppärän kokoinen ja se voidaan tuoda mihin tahansa kuivaan tilaan, josta löytyy sähköliitäntä. Kaappia ei voi eikä saa yhdistää ilmastointiin. Ohjelma käynnistyy napin painalluksella ja hiljainen kaappi mahdollistaa työskentelyn samassa tilassa desinfioinnin aikana. Helppokäyttöinen Hygio siis solahtaa vaivattomasti osaksi yrityksen arkipäivää.

Onnistuneen lopputuloksen saavuttamiseksi on tärkeää, että desinfiointi tehdään johdonmukaisesti:

  • Pidä likaiset ja puhtaat tavarat erillään toisistaan.
  • Laita likaiset tavarat kaappiin ja käynnistä haluamasi ohjelma.
  • Ota desinfioidut tavarat kaapista puhtain käsin ja laita ne paikkaan, jossa ei ole likaisia tavaroita.

Hygio-desinfiointikaappeja on käytössä erityisesti terveydenhuollossa, ensihoidossa, pelastuslaitoksilla ja monilla muilla viranomaistahoilla. Lisäksi monet päivä- ja hoivakodit sekä eri alojen palveluyritykset huolehtivat päivittäisestä desinfioinnista Hygio-kaapin avulla.

Tutustu asiakastarinoihimme >

Lue lisää Hygio-kaapin käyttökohteista >

Perehdy Hygio-kaappien desinfiointiteknologiaan >