Työturvallisuudesta huolehtiminen on tärkeää myös turvallisuusalan sisällä

turvallisuusalan työturvallisuus

Kansallinen ja kansainvälinen turvallisuus ovat suurimmassa murroksessa vuosikymmeniin. Maailmanpolitiikan tapahtumat sekä hybridivaikuttaminen ja siihen varautuminen vaativat turvallisuusalalta ponnisteluja, jotka edellyttävät keskittymistä, paineensietokykyä ja monialaista osaamista. Edelleen jatkuva koronatilanne vaatii seurantaa, ja oman lisänsä yritystoimintaan tuovat erilaiset puutteet mm. raaka-aineiden saatavuudessa. Digitalisaatio asettaa niin ikään turvallisuudelle uudenlaisia vaatimuksia. Nämä kaikki yhdessä luovat turvallisuudellemme monenlaisia haasteita, joihin alan ammattilaisten pitää kyetä vastaamaan parhaan osaamisensa mukaan.

Työntekijälle mahdollisuus keskittyä siihen, missä hän on parhaimmillaan

Onnistuneen työn taustalla ovat aina hyvä johtaminen ja selkeät työnkuvat. On tärkeää, että työntekijät pystyvät käyttämään aikansa siihen, mikä on heidän vahvinta osaamistaan ja keskittymään työnsä hoitamiseen mahdollisimman hyvin. Koska turvallisuusalan työolosuhteet ovat monelta osin jatkuvasti muuttuvia, on entistäkin tärkeämpää, että työnantajat huolehtivat hyvin myös  työntekijöiden jaksamisesta ja hyvinvoinnista.

Terveysriskit hallintaan alan vetovoiman lisäämiseksi

Turvallisuusala vaatii erinomaista terveysriskien hallintaa ja huomioonottamista. On tärkeää, että riskit on tiedostettu ja että työntekijöillä on tiedossaan keinot, joilla näitä riskejä voidaan hallita. Turvallisuuden säilymisen kannalta on tärkeää, että työntekijät kokevat tulevansa huomioiduiksi ja olevansa tärkeitä työnantajalle. Työhyvinvoinnista huolehtiminen on tärkeä seikka myös alan vetovoimaisuuden säilyttämiseksi ja osaavan työvoiman saamiseksi jatkossakin.

Tulevaisuudessa turvallisuusalan osaajilta kaivataan yhä enemmän asiakaspalvelualan osaamista. Se tarkoittaa myös kohtaamisten lisääntymistä. Tällöin vaaditaan apua erilaisten taudinaiheuttajien, eritteiden ja haitallisten kemikaalien poistamiseksi työntekijöiden vaatteista ja varusteista, kuten luotiliiveistä, kypäristä, asusteista ja jalkineista. Hygio on mukana auttamassa turvallisuusalan arkea silloin, kun tarvitaan desinfiointia ja puhdistusta, johon pelkkä vesipesu ei tehoa tai kun puhdistettavat tavarat eivät kestä korkeita lämpötiloja, mekaanista rasitusta tai vesipesua.

Hygio-desinfiointikaappi on helppo ja turvallinen käyttää vaikka kesken työpäivän, jolloin tavarat voidaan desinfioida nopeasti heti, kun puhdistukselle on tarvetta. Käsittely tuhoaa taudinaiheuttajat ja poistaa pinttyneet hajut. Tavarat voi käsitellä sellaisenaan ja ne ovat myös heti käsittelyn jälkeen käyttövalmiita. Siksi Hygio on helppo ja vaivaton investointi osana työntekijöistä ja heidän hyvinvoinnistaan huolehtimista.

Lue lisää Hygiosta turvallisuusalalla >