Tehokas desinfiointi on palo- ja pelastusalalla työturvallisuus- ja vetovoimatekijä

palomiehiä sammutustöissä

Viimeaikaisessa uutisoinnissa on ollut esillä, miten muun muassa palomiehillä on lähes kolminkertainen riski sairastua eturauhassyöpään verrattuna muihin suomalaismiehiin. Myös kansainvälinen syöväntutkimusjärjestö IARC (International Agency for Research on Cancer) on arvioinut palomiesten työn virallisesti syöpävaaralliseksi.

Samaan aikaan palo- ja pelastusala kärsii henkilöstövajeesta, joka on koko maan laajuisesti erittäin merkittävä, noin 2000 henkilöä. Tällä hetkellä palo- ja pelastusalalla tehdään kovasti työtä, jotta saataisiin houkuteltua henkilöstöä sekä hakeutumaan alalle että pysymään sillä. 

Haasteena haitalliset PAH-yhdisteet

Palo- ja pelastusalan vaarallisuus terveydelle johtuu suurelta osin polysyklisistä aromaattisista hiilivedyistä eli PAH-yhdisteistä, joita syntyy palamisen yhteydessä. Koska palomiehet altistuvat näille yhdisteille työssään, riski on huomattavasti suurempi kuin satunnaisesti esimerkiksi saunan lämmityksessä syntyvälle savulle altistuvilla.

Pelastustehtävien ohella varustehuolto on merkittävä kokonaisaltistumiseen vaikuttava tekijä. PAH-yhdisteet eivät poistu vaatteista tavallisessa vesipesussa, joten niitä varten tarvitaan voimakkaampaa desinfiointia.

Hygio apuna PAH-yhdisteiden poistossa

Hygio-desinfiointikaapit ovat merkittävä apu PAH-yhdisteiden poistossa. Pesun ja kuivauksen jälkeen tehtävä hygiointi desinfioi ja poistaa jopa 70 % haitallisista yhdisteistä. Monilla pelastuslaitoksilla Hygio on saumaton osa nopeaa, tehokasta ja ennen kaikkea helppoa varustehuollon prosessia. Se sopii myös mainiosti osaksi Puhdas paloasema -mallin toteuttamista.

Toimiva varustehuolto ja haitallisten aineiden tuhoaminen ovat nousseet myös asiakkaidemme keskuudessa Hygion hankintaa puoltaviksi tekijöiksi sekä työn vetovoimaa ja työssä pysymistä edistäviksi tekijöiksi.

Lue lisää Hygiosta pelastustoimessa >

Tutustu referensseihin >

Kiinnostuitko Hygiosta osana paloaseman tai ensihoidon varustehuoltoa? Ota yhteyttä, niin kerromme lisää!