Referenssit - Pelastustoimi

Hygio auttaa suojaamaan työntekijöitä

Asiakas: Varsinais-Suomen pelastuslaitos

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksella Hygio-desinfiointikaapit ovat aktiivisessa käytössä. Kaapit hankittiin, jotta voitaisiin vähentää pelastuspukuihin jääviä haitallisia PAH-yhdisteitä, jotka eivät poistu tavallisessa vesipesussa. Lisäksi Hygion avulla voidaan poistaa tehokkaasti pistäviä tuoksuja, kuten dieselin tai homeen hajua.

– Hankinta oli helppo ja yhteistyö Hygion kanssa sujui hyvin, kertoo varusmestari Jan-Erik Engström.

Hygion käytön aktiivisuus vaihtelee, mutta monesti kaappi on päällä useamman kerran vuorokaudessa.

– Hygio-kaappi on todella helppo käyttää ja desinfioinnin lopputulos on ollut toivottu. Kaapissa käsitellään palovarusteita: palopukuja, -kypäriä, -saappaita ja -käsineitä, jatkaa Engström.

Salon paloaseman asemamestari Janne Aso esittelee varusteidensäilytystiloja.

Hygio pidentää varusteiden käyttöikää

Hygio-kaapeista on ollut käyttäjäystävällisyyden ja työhyvinvoinnin vahvistumisen ohella myös muuta hyötyä:

– Joitakin kertoja olemme saaneet pelastettua esimerkiksi dieselin tahrimia pukuja. Ennen Hygion tuloa ne olisi heitetty jätteenä pois.

Huoltopalvelu huolehtii laitteiden turvallisuudesta

Hygion hankintaan kuuluu myös huoltopalvelu, jolla taataan, että laitteet toimivat aina moitteettomasti ja turvallisesti. Varsinais-Suomen pelastuslaitoksella on oltu kokonaisuuteen tyytyväisiä.

– Olemme olleet tyytyväisiä Hygioon. Laitteiden huolto luonnistuu hienosti, eikä itse tarvitse murehtia, milloin kaapit pitää huoltaa. Voin suositella Hygio-tuotteita lämpimästi myös muiden pelastuslaitosten käyttöön.

Kehitysideoitakin aktiivikäyttäjiltä irtoaa. Kaappeihin toivotaan muun muassa digitaalista ohjelmanäyttöä, josta näkisi jäljellä olevan ohjelma-ajan.

– Laitteita voisi myös olla eri kokoisia, koska varusteidenkin koko vaihtelee, tuumii Engström.

Lue lisää Hygiosta pelastusalalla >